Εκδήλωση στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στις 05/02/2015

Εκδήλωση για τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με θέμα την ενεργητική στάση ενάντια στην καπνιστική συμπεριφορά.

Τη Δευτέρα, 9-2-2015 θα επισκεφτεί το Σχολείο μας προκειμένου να συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου η ιατρός πνευμονολόγος και συγγραφέας κ. Δήμητρα Μπουσίου, η οποία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στη διακοπή του καπνίσματος με ιδιαίτερη στόχευση στην καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην παρέμβαση που πραγματοποιούμε στη συγκεκριμένη τάξη μέσα από το μάθημα της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (ομιλία πανεπιστημιακού καθηγητή διατροφικής υγείας, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και συζήτηση για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τον ύπνο). Οι εκδηλώσεις αυτές συνδυάζονται με την ανάπτυξη των σχετικών θεματικών ενοτήτων στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου πριν την εκδήλωση-συζήτηση έχουν μελετήσει και δραματοποιήσει αυθόρμητα μέσα στην τάξη μαζί με τους υπευθύνους καθηγητές των τμημάτων τους, δύο θεατρικά κείμενα της ιατρού-συγγραφέως κ. Δήμητρας Μπουσίου με θέμα την ενεργητική στάση ενάντια στην καπνιστική συμπεριφορά.

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι οι μαθητές να κατανοήσουν ότι οι επιλογές, οι συμπεριφορές και οι στάσεις τους σε μία σειρά από ζητήματα (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο κάπνισμα) συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους και προσδιορίζουν τη σημερινή και αυριανή εικόνα του εαυτού τους.

Σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο του σχολείου.