Διεύθυνση:

Ναυάρχου Νοταρά 56
Άγιος Δημήτριος
Αττική17343

Τηλ:

+30 2109736788

E-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Λήψη πληροφοριών σε μορφή: Εικονική κάρτα (vCard)

Σύντομο βιογραφικό:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ   ΤΗΣ    ΙΑΤΡΟΥ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΓΕΡΟΣΤΑΘΗ

Η Δήμητρα Μπουσίου γεννήθηκε  στην Πάτρα. Είναι ιατρός πνευμονολόγος και συγγραφέας βιβλίων και θεατρικών έργων για παιδιά. Εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός καθώς και στη μονάδα ΠΕΔΥ  Δάφνης. Εργάζεται  σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος και είναι υπεύθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

- Από το 2008, έχει δημιουργήσει με τη στήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το βιωματικό-διαδραστικό πρόγραμμα  «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ», για την πρόληψη του καπνίσματος,  που απευθύνεται  σε μαθητές,  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου, βασισμένο στην ενεργή μάθηση, μέσω αφηγημάτων, τραγουδιών,  κόμικς, παιχνιδιών (ομαδικών και  επιτραπέζιων), παντομίμας, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών και θεατρικών έργων,  το οποίο παρουσιάζει  στα σχολεία. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και από το 2014 ανήκει στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου.

Έχουν  εκδοθεί τα βιβλία της:
-“O Κρεβατόσαυρος και το κουκουβαγιάκι που φοβόταν το φως»  από τις Ευβοϊκές εκδόσεις Κίνητρο
-«Οι Κούπες του Γιάννη» από τις Ευβοϊκές εκδόσεις Κίνητρο
-«Το Παραμύθι της Ανάσας» από την Ελληνοεκδοτική
-«4+1 Μύθοι του Αισώπου λένε ΟΧΙ στο κάπνισμα»  από την Ελληνοεκδοτική

-Το θεατρικό της έργο « Η δίκη του Καπνού Φουμάρη», παρουσιάσθηκε από το θεατρικό όμιλο των μαθητών του Λυκείου της «Ευαγγελικής  Σχολής Σμύρνης», στο 22ο πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο, στο Μέγαρο Μουσικής  -Το θεατρικό  της έργο  «Το Παραμύθι της Ανάσας», παρουσιάστηκε στο 23ο πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο  από τους μαθητές του γυμνασίου της ελληνογαλλικής σχολής Ουρσουλινών.
-Το θεατρικό της έργο «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» παρουσιάστηκε από την καλλιτεχνική ομάδα Καρυδότσουφλο στο 24ο πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο στο Χίλτον

Για απορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή προτάσεις παρακαλώ αφήστε μας το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας ή στείλτε μας email στο info@pareanasa.gr.